Mit kell tudni az online társkereső algoritmusokról?

28 július 2019

Először is, nézzük meg az elefánt a szobában. Mi az algoritmus?

Egy algoritmus egy fantázianév egy matematikai egyenlet.

Online társkereső oldalak használják mindenféle algoritmusok. Algoritmusokat használnak, hogy mutassa meg mérkőzések és feltölti a keresési eredményeket. Ez biztos, hogy azt mondják, hogy nagyon bonyolult és komplikált.

load...

Társkereső oldalak megtartják algoritmusok lakat alatt, de ez nem titok, mégis használják algoritmusának segítségével téged.

Két helyszínen híresek algoritmusok:

  1. EHarmony.com
  2. OkCupid.com

Mert eHarmony, teljes üzleti modell épül az alapja, hogy a megfelelő algoritmus.

Ha láttad a reklámokat, akkor kalapács otthon, hogy megismerjük mélyebben így is találja, amit keres fel az emberek a több kompatibilis alapon. Huszonhét méretei összeegyeztethetőség nézett.

És ezt nagyon komolyan vesszük. Rájössz, mennyire súlyos ez jelenik meg, hogy iratkozzon fel a helyszínen, és akkor találkozott 400 kérdést megválaszolni előtt láthatjuk a mérkőzés.

load...

Mindig azt mondom, nincs egy ember a eHarmony Attention Deficit Disorder, mert nem teszi át az összes kérdést.

A fellebbezést az algoritmusok hatalmas.

Kínál daters a testtartás, hogy megválaszolásával ezekre a kérdésekre, akkor lehet teljesíteni az emberek akkor nagyobb valószínűséggel kijön a valós életben.

Annyi daters, hogy a beruházás az értékes időt, hogy válaszoljon a kérdésekre 400.

A másik híres algoritmus webhely OkCupid. OkCupid kínál szórakoztató sor kérdést. Abban különbözik a eHarmony hogy a kérdések megválaszolása nem szükséges a szolgáltatás igénybevételéhez.

Ez abban is eltér, hogy a helyszínen mutatja milyen százalékban egyezik mások három kategóriába sorolhatók: az egyezések aránya, a barátság és az ellenséges százalékos mértékét.

Sok esetben azt is megnézheted, hogy pontosan hogyan mérkőzés válaszol a kérdésekre.

load...

Ez csábító a felhasználók számára, mert ha látsz egy nagy meccs százalékos valakivel, úgy érzi, egy bizonyos szintű kényelmet és a bizalom a közös kilátások.

De van egy kis probléma. Ez valójában egy nagy probléma. Készen áll rá?

„Az internet nem mágikus

lemorzsolódás ki a tökéletes egyezés.”

Algoritmusok nem működik.

WTF ?! Legalábbis nem a birodalmában partnerkereső egy társkereső oldalon.

Tudom, tudom. Sajnálom. Utálom, hogy hajtja ez a buborék, mert annyira szórakoztató, hogy hisznek az algoritmusok.

De a kutatások kimutatták, újra és újra, hogy nem működnek.

Számos oka van:

Ha úgy gondolja, a kapcsolatokról, vonzás és önértékelés tesztek, akkor kezdjük megérteni, hogy miért.

Hányszor hallottad, hogy valaki azt mondják, végül valaki soha nem gondolták, hogy a végén? Ennek oka, hogy az érzéseket mindig adu logika, amikor a kapcsolatokat.

Lehet, úgy gondolja, hogy szüksége van a végén egy ügyvéd, hanem egy művész végül ringató szíved. Kémia egy funky chicken, amely a hátsó a fejét vicces módon.

Néha egy pillantást valaki ad, vagy energia vagy feromont, hogy fogalma sincs, létezik. A megfoghatatlan kémia hozza meg a végső felhívja kivel vonzódnak, de csak akkor tudjuk látni kémia személyesen.

Van egy pszichológiai kifejezés a disszonancia, ami azt jelenti, hogy az emberek leírják vagy maguk (vagy az ideális egyezések) változik, hogy ez a személy valójában a tapasztalat.

Például én is úgy vélik, hogy az én csontom, hogy én vagyok az önzetlen és írja le magam így az én társkereső teszt, de ha találkoztunk, látni lehetett vagyok valójában egy nagyon önző egyén.

Hogyan működik ez a beállítás engem azzal, aki igényli önzetlen társ? (Nem vagyok önző. Ez hipotetikus!)

A válaszokat a válasz pontosan képviselője a személyiség.

A probléma az, akkor nem biztos, az a személy, te is párosítható azonos szuperhős megválaszolása készségek, mint te vagy, hogy az emberek ne csak válaszolni szerint hogyan gondolkodnak kellene válaszolni ahhoz, hogy kiegyenlített fel, hogy kik ők azt hiszik, hogy meg kell kiegyenlített fel.

Esetleg az összes fogást, hogy? Ez undorító.

És ennek semmi köze a matematikai logika az algoritmus. Ez a probléma a felhasználói hiba, és nem a cég építhet be, hogy.

Függetlenül attól, hogy mindezt, ez azt jelenti, senki nem találja a lelki társ az eHarmony, OkCupid vagy bármely más jillion helyszíneken, hogy a megfelelő algoritmusok?

Dehogy. Nyilvánvalóan nem.

Még egy törött óra is igaz, naponta kétszer. Az esély véletlen adott website.

A történet tanulsága a következő:

Nem lehet bízni az algoritmus egyedül. Figyelmen kívül hagyja a százalékok. Meg kell, hogy valóban csak tudják az emberek.

A mágikus internet nem kitalálni ki és lemorzsolódás ki kész, tökéletesen illeszkedik. Minél hamarabb felismerjük ezt, annál kevésbé kiábrándító az online társkereső.

Mit gondol a társkereső algoritmusok? Will csak menjen ki az emberek, akik megfelelnek akkor egy bizonyos szinten?

Fotó forrása: zastavki.com.